Aşçıbaşı Çorbası (Kolay Ve Güzel)

Aşçıbaşı Çorbası (Kolay Ve Güzel) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış didiklenmiş tavuk eti (kemiksiz)
- Yarım su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 silme yemek kaşığı salça
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 8 su bardağı haşladığınız tavuğun suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Aşçıbaşı Çorbası (Kolay Ve Güzel) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kırmızı mercimeği güzelce suyu berraklaşana kadar yıkayıp suyunu süzün kuru soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
- Derin bir tencereye tereyağı koyup yağ eridikten sonra yemeklik doğranmış kuru soğanı katıp soğanlar ölene kadar kavurun.
- Sonra unu koyup bir dakika unu kavurun, sonra salçayı ekleyin bir dakika da salça ile kavurduktan sonra kırmızı mercimeği ekleyip karıştırın.
- Bir dakika daha kavurun ,ardından 8 su bardağı tavuk suyu ve tuz karabiberi de ekleyip karıştırın.
- Kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte kırmızı mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Mercimek yumuşayınca çorbayı blenderdan geçirin, sonra haşlanmış didiklenmiş tavuk eti ve tel şehriyeyi çorbaya ek edip karıştırın .
- Tekrar bu eklediğiniz materyallerle kaynayana kadar çorbayı karıştırın çorba kaynayınca kısık ateşte tel şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Tel şehriyeler de yumuşayınca çorbanız hazırdır.Afiyet olsun.
Aşçıbaşı Çorbası (Kolay Ve Güzel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
