Aşçıbaşı Çorbası (Kolay Ve Güzel)

Aşçıbaşı Çorbası (Kolay Ve Güzel) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış didiklenmiş tavuk eti (kemiksiz)
  • Yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 silme yemek kaşığı salça
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 8 su bardağı haşladığınız tavuğun suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Aşçıbaşı Çorbası (Kolay Ve Güzel) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kırmızı mercimeği güzelce suyu berraklaşana kadar yıkayıp suyunu süzün kuru soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
  2. Derin bir tencereye tereyağı koyup yağ eridikten sonra yemeklik doğranmış kuru soğanı katıp soğanlar ölene kadar kavurun.
  3. Sonra unu koyup bir dakika unu kavurun, sonra salçayı ekleyin bir dakika da salça ile kavurduktan sonra kırmızı mercimeği ekleyip karıştırın.
  4. Bir dakika daha kavurun ,ardından 8 su bardağı tavuk suyu ve tuz karabiberi de ekleyip karıştırın.
  5. Kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte kırmızı mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  6. Mercimek yumuşayınca çorbayı blenderdan geçirin, sonra haşlanmış didiklenmiş tavuk eti ve tel şehriyeyi çorbaya ek edip karıştırın .
  7. Tekrar bu eklediğiniz materyallerle kaynayana kadar çorbayı karıştırın çorba kaynayınca kısık ateşte tel şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  8. Tel şehriyeler de yumuşayınca çorbanız hazırdır.Afiyet olsun.

Aşçıbaşı Çorbası (Kolay Ve Güzel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mısır Ekmeği
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Çıtır Börek
Tahinli Ve Pekmezli Kek
Patates Kavurması
Trileçe (Videolu)
Kandil Simidi
Fırında Köfte Patates
Hdabla | © 2025 |

betcio tempobet tempobet onwin matadorbet