Klasik Sıcak Çikolata Tarifi

Klasik Sıcak Çikolata Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bardak süt (kullandığınız bardak kadar dilediğiniz sütü tercih edebilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (tat tercihine nazaran ayarlanabilir)
  • 1 çay kaşığı nişasta (buğday yahut mısır)
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı vanilya (isteğe bağlı)
  • Bir tutam tuz (isteğe bağlı)

Klasik Sıcak Çikolata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye sütü alın ve orta ateşte ısıtmaya başlayın. Sütün kaynamamasına dikkat edin, yalnızca ısınması kâfi.
  2. Ayrı bir kapta kakaoyu, nişastayı ve şekeri karıştırın. Bu, topaklanmayı önlemeye yardımcı olur.
  3. Isınan sütü ocaktan alın ve kakao-şeker-nişasta karışımını yavaşça süte ekleyerek karıştırın.
  4. Karışım homojen olana kadar karıştırmaya devam edin.
  5. Eğer vanilya ve tuz kullanacaksanız, bu etapta ekleyin ve karıştırın.
  6. Tencereyi tekrar ocağa alın ve kısık ateşte, daima karıştırarak sıcak çikolatanın yavaşça yoğunlaşmasını sağlayın.
  7. Üzerini çırpılmış krema, marshmallow, tarçın yahut kakao tozu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Klasik Sıcak Çikolata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mükemmel Cheesecake (Çatlamayan)
Kadife Poğaça (Sütsüz)
Kaşarlı Mantar Graten (Videolu)
Havuçlu Sonbahar Keki
Bol Çikolatalı Krem Şokolo ️
Lezzetli Çilekli Magnolia
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet