Klasik Sıcak Çikolata Tarifi

Klasik Sıcak Çikolata Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bardak süt (kullandığınız bardak kadar dilediğiniz sütü tercih edebilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı toz şeker (tat tercihine nazaran ayarlanabilir)
- 1 çay kaşığı nişasta (buğday yahut mısır)
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı vanilya (isteğe bağlı)
- Bir tutam tuz (isteğe bağlı)
Klasik Sıcak Çikolata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye sütü alın ve orta ateşte ısıtmaya başlayın. Sütün kaynamamasına dikkat edin, yalnızca ısınması kâfi.
- Ayrı bir kapta kakaoyu, nişastayı ve şekeri karıştırın. Bu, topaklanmayı önlemeye yardımcı olur.
- Isınan sütü ocaktan alın ve kakao-şeker-nişasta karışımını yavaşça süte ekleyerek karıştırın.
- Karışım homojen olana kadar karıştırmaya devam edin.
- Eğer vanilya ve tuz kullanacaksanız, bu etapta ekleyin ve karıştırın.
- Tencereyi tekrar ocağa alın ve kısık ateşte, daima karıştırarak sıcak çikolatanın yavaşça yoğunlaşmasını sağlayın.
- Üzerini çırpılmış krema, marshmallow, tarçın yahut kakao tozu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Klasik Sıcak Çikolata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


