Klasik Sade Kek

Klasik Sade Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Klasik Sade Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
  2. Sonra sırasıyla süt, sıvı yağı ek edip biraz daha çırpıyoruz.
  3. Sonra un ve kabartma tozunu vanilyayı ek edip çırpmaya devam ediyoruz .
  4. Yağladığımız 24 cm lik borcama döküyoruz, tepsimizi yavaşça yere vurup kabarcıkları yok ediyoruz ben üzerine susam döktüm.
  5. 180 derece fırında kızartıyoruz yapanlara afiyet olsun.

Klasik Sade Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Tava
Kaşarlı Biber Kızartması
Sosisli Sandviç (Hot Dog)
Cepli Sandviç Poğaça (Videolu)
Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi
Mojito
Hdabla | © 2025 |