Kızartma Yemeği

Kızartma Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 4-5 adet yeşil biber( kırmızı biber de ekleyebilirsiniz)
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 3 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • Karabiber
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Kızartma Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri yarım ay formatında ince doğrayalım kabak, patlıcan, yeşil biber, varsa kırmızı biber, kızartmalık doğrayalım.
  2. Kızartma kabımıza sıvı yağ ekleyelim zerzevatları sıra ile sıvı yağda kızartalım bir kenarda bekletelim.
  3. Yapışmaz tencereye sıvı yağ ekleyelim ay doğranmış kuru soğanı yumuşayana kadar kavuralım.
  4. Kızarttığımız zerzevatları patates, kabak, patlıcan ve biberleri soğanların üzerine dökelim tuz karabiber ve istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz hafif karıştıralım.
  5. Kabuğu soyulmuş küp doğranmış domatesleri üzerine ekleyelim katiyetle asla su eklemiyoruz kısık ateşte ağır ağır güzelce pişirelim.
  6. Servis edildikten sonra isteğe bağlı olarak üzerine taze yoğurt dökebilirsiniz afiyet olsun.

Kızartma Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hindistan Cevizli Pişmeyen Cheesecake
Pamuk Gibi Kek
Kolay Şerbetli Tatlı
Yulaflı Kabak Keki
Havuçlu Patates Topları (Pratik)
Yoğurtlu Patates Salatası
Hdabla | © 2025 |