Kızartma Yemeği
Kızartma Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2-3 adet orta uzunluk patates
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 4-5 adet yeşil biber( kırmızı biber de ekleyebilirsiniz)
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 3 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- Karabiber
- Tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Kızartma Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri yarım ay formatında ince doğrayalım kabak, patlıcan, yeşil biber, varsa kırmızı biber, kızartmalık doğrayalım.
- Kızartma kabımıza sıvı yağ ekleyelim zerzevatları sıra ile sıvı yağda kızartalım bir kenarda bekletelim.
- Yapışmaz tencereye sıvı yağ ekleyelim ay doğranmış kuru soğanı yumuşayana kadar kavuralım.
- Kızarttığımız zerzevatları patates, kabak, patlıcan ve biberleri soğanların üzerine dökelim tuz karabiber ve istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz hafif karıştıralım.
- Kabuğu soyulmuş küp doğranmış domatesleri üzerine ekleyelim katiyetle asla su eklemiyoruz kısık ateşte ağır ağır güzelce pişirelim.
- Servis edildikten sonra isteğe bağlı olarak üzerine taze yoğurt dökebilirsiniz afiyet olsun.
Kızartma Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








