Kızartma Sebze Yemeği

Kızartma Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 4.5 diş sarımsak
  • 4 adet domates

Kızartma Zerzevat Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanları küp doğrayıp tuzlu suda 5 dk bekletip süzüp kurutalım. Kızartırken yağ çekmemesi için.
  2. Kabakları ve patateside küp doğrayalım. Domatesleri ister rende ister elde küçük doğrayalım. 1 adet soğanı ve sarımsağıda yemeklik doğrayalım.
  3. Patlycan kabak ve patatesi tencerede kyzartyp bir tabağa alalım.
  4. Ayrı bir tencerede yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı kavurup, domatesleri ekleyelim. Biraz suyunu salıp çekmeye başlayınca kızarttığımız sebzeleride ekleyelim 5 dk suyuyla özleşince kapatalım. Biraz dinlenince yemeğe hazır. Afiyet olsun.

Kızartma Zerzevat Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhallebi Tatlısı
Elmalı Cevizli Kurabiye
Nohutlu Pilav
Triliçe
Evde Pratik Mayonez
Efsane Sütlaç
Hdabla | © 2025 |