Kızartma Sebze Yemeği
Kızartma Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 4.5 diş sarımsak
- 4 adet domates
Kızartma Zerzevat Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları küp doğrayıp tuzlu suda 5 dk bekletip süzüp kurutalım. Kızartırken yağ çekmemesi için.
- Kabakları ve patateside küp doğrayalım. Domatesleri ister rende ister elde küçük doğrayalım. 1 adet soğanı ve sarımsağıda yemeklik doğrayalım.
- Patlycan kabak ve patatesi tencerede kyzartyp bir tabağa alalım.
- Ayrı bir tencerede yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı kavurup, domatesleri ekleyelim. Biraz suyunu salıp çekmeye başlayınca kızarttığımız sebzeleride ekleyelim 5 dk suyuyla özleşince kapatalım. Biraz dinlenince yemeğe hazır. Afiyet olsun.
Kızartma Zerzevat Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










