Kıymalı Su Böreği

Kıymalı Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 6 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 Yemek kaşığı sirke
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kabartma tozu
- 4 su bardağı un
İç harcı için;
- 2 adet soğan
- 500 gram kıyma
- 2 kaşık tuz
Kıymalı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk etapta hamuru için tüm gereçler karıştırılıp yumuşak hamur elde edilir. 1 saat hamur dinlendirilir. Daha sonrasında yufkalar açılır. Yufkanın biri yere gelecek ıslak olmayacak halde ve biride üzerine kenarda bekletilir.
- Geriye kalan tüm yufkalar evvel sıcak suda haşlanır sonra akabinde soğuk su içine koyulur ve sırayla dizilir ortalarına da kıyma dizilir. Kıyma yağlı olduğu için ortasına ekstra yağ gerekmez.
- Daha sonrasında en alta ve en üste kuru olan yufka koyulur. Ocakta pişirmek istenildiğinde denetimli halde altına bakılarak pembe olana kadar pişirilir.
- Daha sonra tavanın kapağına aksi çevrilip üst kısmı altına getirilerek o tarafta pişirilir. Fırında yapılmak istenirse 180 derecede 35 – 40 dk pişirilir ve servis edilir afiyet olsun 🙂
Önemli nokta; 9 adet beze. 1 saat dinlendirilecek. 1 büyük kase hamuru ıslatmak için büsbütün içine olacak halde soğuk su. Ocakta kaynayan sıcak su.
Kıymalı Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


