Kıymalı Su Böreği

Kıymalı Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 6 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 Yemek kaşığı sirke
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

İç harcı için;

  • 2 adet soğan
  • 500 gram kıyma
  • 2 kaşık tuz

Kıymalı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk etapta hamuru için tüm gereçler karıştırılıp yumuşak hamur elde edilir. 1 saat hamur dinlendirilir. Daha sonrasında yufkalar açılır. Yufkanın biri yere gelecek ıslak olmayacak halde ve biride üzerine kenarda bekletilir.
  2. Geriye kalan tüm yufkalar evvel sıcak suda haşlanır sonra akabinde soğuk su içine koyulur ve sırayla dizilir ortalarına da kıyma dizilir. Kıyma yağlı olduğu için ortasına ekstra yağ gerekmez.
  3. Daha sonrasında en alta ve en üste kuru olan yufka koyulur. Ocakta pişirmek istenildiğinde denetimli halde altına bakılarak pembe olana kadar pişirilir.
  4. Daha sonra tavanın kapağına aksi çevrilip üst kısmı altına getirilerek o tarafta pişirilir. Fırında yapılmak istenirse 180 derecede 35 – 40 dk pişirilir ve servis edilir afiyet olsun 🙂

Önemli nokta; 9 adet beze. 1 saat dinlendirilecek. 1 büyük kase hamuru ıslatmak için büsbütün içine olacak halde soğuk su. Ocakta kaynayan sıcak su.

Kıymalı Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yılbaşı Menüsü
Tiramisu
Kadayıflı Muhallebi
Zahmetsiz Tepside Nefis Et
Yeşil Mercimekli Yörük Mantısı
Dana Dili Rosto
Hdabla | © 2025 |