Tiramisu

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için:
- 2 adet yumurta
- 500 gram mascarpone
- 150 gram süt reçeli
- 1 paket kedi lisanı (12/15 adet)
Kedi lisanını ıslatmak için;
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 yemek kaşığı kakao
Üzeri için:
- Kakao
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel kakao ve sütü bir kaseye alalım ve güzelce karıştıralım teker teker kedi dilerini o süte bandırıp sırayla kupların içersine yerleştirelim.
- Sonra kremamız için yumurta sarısını bir kaba alalım üstüne süt reçelini ve mascarponenu ek edelim ve mikserle çırpalım.
- Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını köpük köpük olana kadar çırpalım hazırladığımız kremanın içersine ek edelim ve yavaş yavaş karıştıralım.
- Sonra bir yemek kaşığı kadar kremadan alalım ve kupların içersine koyalım tekrar kedi lisanını sosa bandırıp tek tek kuplara yerleştirelim .
- Üstüne tekrar bir yemek kaşığı krema ekleyelim ve bu süreci kuplar dolana kadar tekrarlayalım.
- Son olarak kupların üzerine kakao serpiştirelim afiyet olsun 😋😋😋.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







