Tiramisu

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için:

  • 2 adet yumurta
  • 500 gram mascarpone
  • 150 gram süt reçeli
  • 1 paket kedi lisanı (12/15 adet)

Kedi lisanını ıslatmak için;

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 yemek kaşığı kakao

Üzeri için:

  • Kakao

Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel kakao ve sütü bir kaseye alalım ve güzelce karıştıralım teker teker kedi dilerini o süte bandırıp sırayla kupların içersine yerleştirelim.
  2. Sonra kremamız için yumurta sarısını bir kaba alalım üstüne süt reçelini ve mascarponenu ek edelim ve mikserle çırpalım.
  3. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını köpük köpük olana kadar çırpalım hazırladığımız kremanın içersine ek edelim ve yavaş yavaş karıştıralım.
  4. Sonra bir yemek kaşığı kadar kremadan alalım ve kupların içersine koyalım tekrar kedi lisanını sosa bandırıp tek tek kuplara yerleştirelim .
  5. Üstüne tekrar bir yemek kaşığı krema ekleyelim ve bu süreci kuplar dolana kadar tekrarlayalım.
  6. Son olarak kupların üzerine kakao serpiştirelim afiyet olsun 😋😋😋.

Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çilek Reçeli
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Simit Açma ( Bayatlamayan Yumuşacık Simit )
Pirinç Pilavı
Frambuazlı Çikolatalı Fit Browni
Porsiyonluk Revani (Muffin Kalıbında)
Çilek Reçeli
Fırında Kabak Tatlısı
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet