Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram hazır kavrulmuş kadayıf
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı beyaz çikolata
  • 1 paket vanilya

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kadayıf için tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını alarak eritelim.
  2. Eriyen tereyağının üzerine 200 gram kadar kavrulmuş kadayıfı, 4 yemek kaşığı toz şekeri ilave edelim. Tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
  3. Tatlımızın tabanına ve üzerine yerleştireceğimiz kadayıflarımız hazır.
  4. Muhallebisi için tencereye 1 su bardağı toz şeker, 4 yemek kaşığı un, 2,5 yemek kaşığı nişasta ve 1 litre sütü alarak karıştırmaya başlayalım.
  5. Muhallebi kıvamını alıncaya kadar tabanının tutmaması için daima karıştırarak kısık ateşte pişirelim.
  6. Üzeri göz göz olduğunda muhallebimiz artık hazır demektir.
  7. Bu noktada ocağı kapatarak 1 paket vanilya ,1 çay bardağı beyaz çikolata ve 1 yemek kaşığı tereyağını ek edelim.
  8. Tereyağı ve çikolata eriyinceye kadar muhallebiyi tekrardan karıştıralım. Muhallebimizde böylece hazır.
  9. Borcamın tabanına kavurduğumuz kadayıfın yarısını alalım, eşit bir biçimde yayalım.
  10. Kadayıfın üzerine muhallebiyi ekleyelim ve onu da bir spatula yardımıyla yayalım.
  11. Son olarak muhallebinin üzerine kalan kadayıfı serpelim ve 3-4 saat yahut vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında dinlendirelim.
  12. Dolaptan aldıktan sonra üzerini dilediğiniz halde süsleyerek servis edelim. Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun.

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Glutensiz Yulaflı Tost
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kız Kıza Date Masası
Profiterol
Pancar Salatası
Yenilebilir Gofret Baskı İle Pasta Yapımı (Videolu)
Patatesli Bazlama Tarifi (Videolu)
Kolay Pizza Tarifi
Hdabla | © 2024 |