Kıymalı Şakşuka
Kıymalı Şakşuka Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 4 adet yeşil biber
- 3 adet patates
- 100 gram kıyma
- 3 domates
- 1 yemek kaşığı salça (domates/biber olabilir)
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağına yakın su
Kıymalı Şakşuka Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda ıslatın. Patlıcanlar beklerken patatesleri çok küçük olmayacak formda küp küp doğrayın.
- Yeşil biberleri parmak büyüklüğünde doğrayıp patates, patlıcan ve biberleri kızartma yapar üzere kızartıyoruz.
- Tencereye evvel patatesleri akabinde patlıcan en son biberleri koyuyoruz.
- Ayrı bir tavada kıymayı kavurup sarımsak küp doğranmış domates ve salçayla birlikte pişiriyoruz.
- Ardından biraz sulandırıp, tencereye kızartmaların üstüne döküp ocakta 5 dk kaynatıyoruz.
Kıymalı Şakşuka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






