Birecik Usulü Saca Basma

Birecik Yöntemi Saca Basma Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet ince patlıcan
  • 10 adet kırmızı/yeşil biber
  • 5 adet domates
  • 2 ade kuru soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Bir çimdik tuz

Birecik Metodu Saca Basma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sacı olmayanlar teflon tavada ocakta yapabilirler. Ben közmatikte yaptım .
  2. İlk evvel domatesleri üçe dörde bölün ,patlıcanları ince uzun kesin .
  3. Biber ve soğanı da tıpkı halde kesin.
  4. İşlem bittikten sonra közmatiğe tek tek dizin yeterlice art önlü kızartın .
  5. Sonra hepsini birebir biçim közleyin ve sonra tek tek tencereye dizin.
  6. Hepsini üst üste bittikten sonra bir su bardağı yağ ve tuz dökün.
  7. Altını yakın, yavaş yavaş kaynasın.
  8. 15 dk sonra kapayın afiyet olsun servis ederek 🥰.

Birecik Yolu Saca Basma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Muhteşem Islak Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kfc Tadında Çıtır Tavuk
Sucuklu Kaşarlı Poğaça
Mantar Sote
Yoğurtlu Erişte Salatası
Bardakta Çilekli Magnolia
Baklava Tarifi
Hdabla | © 2024 |