Kıymalı Patlıcan Oturtması

Kıymalı Patlıcan Oturtması Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet patlıcan (alacalı soyulmuş, yuvarlak doğranmış)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
  • 600 gram kıyma
  • 4 adet kırmızı soğan (ince doğranmış)
  • 2 adet kapya biber (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 4 adet dilimlenmiş domates

Kıymalı Patlıcan Oturtması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak (yaklaşık 2 cm kalınlığında) doğrayın.
  2. Tuzlu suda 15–20 dakika bekletin.
  3. Bu, acılığını alır ve fazla yağ çekmesini önler.
  4. Süre sonunda suyunu süzüp kuruladıktan sonra sıvı yağda her iki yüzü güzelce kızarana kadar pişirin.
  5. Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın.
  6. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  7. Ardından doğranmış soğan ve kapya biberleri ekleyin.
  8. Sebzeler yumuşayınca salça, sarımsak ve baharatları ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  9. Fırın kabına bir sıra kızarttığınız patlıcanları dizin.
  10. Üzerine kıymalı harcın yarısını yayın.
  11. Tekrar bir kat daha patlıcan dizin, kalan kıymalı harcı üstüne yayın.
  12. En üste domates dilimlerini yerleştirin.
  13. Önceden ısıtılmış 210°c fırında (alt-üst ayarda), domatesler pişip hafif kızarana kadar yaklaşık 25–30 dakika pişirin.

Servis önerisi: yanına sade pirinç pilavı ve yoğurtla şahane masraf 🍚🥣.

Kıymalı Patlıcan Oturtması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İncirli Tatlı
Kupta Muhallebili Kedi Dili
Pazı Sarması
Enginarlı Pilav (Bahar Pilavı)
Fırında Kaşarlı Tavuk Sote
Domatesli Pilav
Hdabla | © 2025 |