Kıymalı Fırın Makarna

Kıymalı Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket fırın makarna
  • 300 gr az yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tane sivri biber
  • 1 tane kapya biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tane küp küp doğranmış domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri rendesi

Kıymalı Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle makarnayı haşlayalım ve kenara alalım.
  2. Kıymalı harcımız için kıymayı kavuralım,sonra soğanı ekleyip biraz daha kavuralım.
  3. Sırasıyla küçük küçük doğranmış biberleri,tuzu ve baharatları ekleyip 1 su bardağı kadar su koyup pişmeye bırakalım.
  4. Bu sırada beşamel sosumuzu hazırlayalım.
  5. Tereyağını eritip üzerine unu koyup kokusu çıkana kadar bir kaç dk kavuralım ve üzerine sütü dökelim kıvam alana kadar karıştıralım.
  6. En son tuzu ve baharatları ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  7. Makarnayı süzüp yarısını borcama koyalım.
  8. Üzerine beşamel sosun yarısını dökelim,onun üzerine de kıymalı harcımızı dökelim ve yayalım.
  9. Kalan makarnayı da kıymalı harcın üzerine yayalım.
  10. Kalan beşamel sosu dökelim ve düzeltelim.
  11. Kaşar peyniri rendesini de ekleyip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun 💞.

Kıymalı Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kedidilli Mandalina Pastası
Şık Desenli Elmalı Tart
Muzlu Pancarı Smoothie (Ara Öğün Veya Kahvaltı)
Pide Tarifi
Muzlu Yulaflı Kurabiye
Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi
Hdabla | © 2025 |