Kıymalı Beşamel Soslu Krep Sarma

Kıymalı Beşamel Soslu Krep Sarma Tanımı İçin Malzemeler

Krep için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu

Kıymalı harç için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 1 çay bardağı su
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel sos için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 1 kase rendelenmiş kaşar

Kıymalı Beşamel Soslu Krep Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle krepleri hazırlayalım, bunun için uygun bir kabın içerisine süt ,su, yumurta, tuz alıp çırpalım .
  2. Un ek edip tekrar çırpalım ,ince kıydığımız maydanoz ve dereotunda ek edip karıştıralım ve krep tavasında artlı önlü pişirelim .
  3. Kıymalı harç için tavaya yağ alıp yemeklik doğradığımız soğanı ek edip ocağa alalım.
  4. 2-3 dakika soğanı soteledikten sonra rendelediğimiz havuçları ekleyelim.
  5. Daha sonra ocağın altını kısıp kıymaları ek edelim, topaklanmaması için kaşıkla eze eze karıştırarak pişirelim .
  6. Salça rendelenmiş domates ve baharatları da ek edip üzerine bir çay bardağı su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  7. Biraz soğuması için kenara alalım ,krebi tezgaha alıp hazırladığımız kıymalı harçtan ortasına koyalım.
  8. Kenarlarını kapatalım ve rulo halinde saralım.
  9. Hepsini bu halde hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirelim.
  10. Beşamel sos için küçük bir tencereye tereyağı alıp eritelim.
  11. Üzerine unu ek edip 2-3 dakika onun kokusu çıkıncaya kadar karıştıralım.
  12. Azar azar süt eği yapıp karıştırmaya devam edelim.
  13. Kaynadıktan sonra tuz ve karabiberini ek edip 1-2 dakika daha bu formda kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
  14. Ocaktan alalım bir kaşık yardımıyla sardığımız kreplerin üzerine beşamel sosu eşit biçimde yayalım.
  15. Üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirelim .
  16. Önceden ısıttığımız 190 derece fırında kaşarlar kızarıncaya kadar pişirelim, birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edelim, deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Kıymalı Beşamel Soslu Krep Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaf Topları (Diyet)
Kalburabastı
Saçta Kavurma Tarifi
Künefe
Revani
Çaylı Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |