Taco Birria (Meksikan Tarifi )

Taco Birria (Meksikan Tanımı ) İçin Malzemeler
- 1 kg dana döş
- 1 büyük beyaz soğan
- 4 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı domates salçası
- 3 orta büyüklükte domates
- 1 lt et suyu
- 2 yemek kaşığı sade yağ
- 10-15 küçük tacolu tortilla(yoksa şayet kendiniz de mısır unundan yapabilirsiniz)
Baharat karışımı için;
- 3 adet adet guajillo biberi
- 3 adet arbol biberi
- 2 adet ancho biberi
- 3 defne yaprağı
- 1 yemek kaşığı kişniş tohumu
- 1 yemek kaşığı tane karabiber
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
- 1 kol taze kekik
Taco üzeri için;
- 1 adet avokado
- 1 küçük soğan
- 1 limon yahut lime
- Hazır salsa sosu(yoksa jalepano, domates ve soğanı blenderdan geçirerek su ekleyerek yapabilirsiniz)
Taco Birria (Meksikan Tanımı ) Nasıl Yapılır?
- Etleri çok küçük olmayacak formda modüllerle ayıralım. 4 ya da 5 kâfi olacaktır. Etleri sade yağda mühürleyelim. Mühürleme bitince kenara alalım.
- Aynı tencerede yemeklik doğradığımız beyaz soğanı ve sarımsağı soteleyelim. 4 yemek kaşığı salçayı da ekleyelim. 3 dakika daha karıştıralım.
- 3 adet domatesi yemeklik doğrayıp tenceremize ekleyelim. Mühürleyip kenara aldığımız etlerimizi tencereye alalım.
- Üzerini geçecek kadar ( yaklaşık 1lt) et suyunu üzerine ekleyelim.
- Eğer etlerin üzeri büsbütün kaplanmadıysa et suyuysa olağan su da ekleyebilirsiniz.
- Bir tavada bütün baharatları ve biberleri kısık ateşte yavaşça çevirelim. (biberlerin sap kısmını kesin ve içini boşaltın) kokusu çıktıktan sonra biberler hariç tüm baharatları mutfak tülbentine saralım.
- Tülbenti tenceremize ekleyelim. Biberleri de ekleyelim. Kapağını kapatıp 1 saat kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
- 1 saat sonra biberleri alıp blendera ekleyelim. Yemeğin suyundan 1-2 kepçe blendera ekleyelim ve çekelim. Karışım kırmızı olacak. Bu karışımı tekrar tencereye ekleyelim. Kısık ateşte 3 saat daha pişirelim.
- 3 saat sonra, etimizi geniş bir kaba alalım tiftikleyelim. Yemeğin suyundan da katalım ki yeterlice sulu ve tiftik olsun. Tiftik etleri ben başka kapta suyunu farklı kapta saklamayı seviyorum.
- Tortillalamızı yemeğin suyuna batıralım, sıcak bir tavada önlü gerili 2 şer dk çevirelim. Daha sonra tiftiklediğimiz etlerimizi ekleyelim. Üzerinde dilediğiniz üzere soğan, avokado, salsa ekleyebilirsiniz. Yemeğin suyunu küçük bir kaseye alın, taconuzu bandırarak yiyin! ayrıyeten suyun tadı çorba üzere dilerseniz içebilirsiniz.
Not: tanım acı oluyor şayet acıyı çok sevmiyorsanız biber sayısını azaltabilirsiniz ya da acı seviyorsanız arttırabilirsiniz.
Taco Birria (Meksikan Tanımı ) Fotoğraflı Yapılışı










