Kıyır Kıyır Mayasız Sebzeli Poğaça

Kıyır Kıyır Mayasız Sebzeli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine ayrılacak)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2-3 damla limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4,5 su bardağı un ( az gelirse birer yemek kaşığı olarak artırın )
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tutam dere otu

İçine:

  • Peynir (ben lor kullandım her çeşit olur )

Üzerine:

  • Yumurta sarısı
  • Kavrulmuş susam ya da olağan susam

Kıyır Kıyır Mayasız Sebzeli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve şeker spatula ile karıştırılır. Üzerine karbonat, limon suyu ve sirke karışımı eklenir.
  2. Elenerek un ve kabartma tozu eklenir. Spatula ile karıştırılır. Kıvam alınca elle yoğrulur. Hamur epeyce yumuşak kıvamlı ve ele yapışmayacak halde toparlanır.
  3. Küçük doğranmış kapya biber ve kıyılmış dereotu hamurun üzerine eklenerek tekrar yoğrulur.
  4. Hamur 20 bezeye ayrılır. Bezeler elle bastırılarak biraz genişletilir. İçine peynir koyulur ve bir tarafı ortaya hakikat bastırılarak d formunda kapatılır. Karşı uç üstüne kapatılarak şekillendirilir.
  5. Tüm bezelere birebir süreç uygulanır. Yağlı kâğıt serili tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Hamurların ortasına bıçakla çizik atılır.
  6. Üzerine susam koyulur. Evvelce ısıtılan 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun. ❤️.

Kıyır Kıyır Mayasız Sebzeli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Baklavası
Çi Börek
Mini Hamburger (40 Adet) (Videolu)
Az Ölçülü Profiterol
Spoonful Tarifi
Çılbır
Hdabla | © 2025 |