Kıyır Kıyır Mayasız Sebzeli Poğaça
Kıyır Kıyır Mayasız Sebzeli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine ayrılacak)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2-3 damla limon suyu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5 su bardağı un ( az gelirse birer yemek kaşığı olarak artırın )
- 1 tane kapya biber
- 1 tutam dere otu
İçine:
- Peynir (ben lor kullandım her çeşit olur )
Üzerine:
- Yumurta sarısı
- Kavrulmuş susam ya da olağan susam
Kıyır Kıyır Mayasız Sebzeli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve şeker spatula ile karıştırılır. Üzerine karbonat, limon suyu ve sirke karışımı eklenir.
- Elenerek un ve kabartma tozu eklenir. Spatula ile karıştırılır. Kıvam alınca elle yoğrulur. Hamur epeyce yumuşak kıvamlı ve ele yapışmayacak halde toparlanır.
- Küçük doğranmış kapya biber ve kıyılmış dereotu hamurun üzerine eklenerek tekrar yoğrulur.
- Hamur 20 bezeye ayrılır. Bezeler elle bastırılarak biraz genişletilir. İçine peynir koyulur ve bir tarafı ortaya hakikat bastırılarak d formunda kapatılır. Karşı uç üstüne kapatılarak şekillendirilir.
- Tüm bezelere birebir süreç uygulanır. Yağlı kâğıt serili tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Hamurların ortasına bıçakla çizik atılır.
- Üzerine susam koyulur. Evvelce ısıtılan 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun. ❤️.
Kıyır Kıyır Mayasız Sebzeli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













