Kısır

Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım demet maydanoz
  • 4-5 kısım taze soğan
  • 1 orta uzunluk domates
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı bulguru bir kaba koyuyoruz ve üzerine 1 su bardağı sıcak suyumuzu koyup üstünü kapatıp bir kenara bırakıyoruz.
  2. Sonra bulgur kenarda olurken biz ocakta yağ, soğan ve salçayı koyup kavuruyoruz. Olunca ocaktan alıyoruz.
  3. Son olarakta sebzelerimizi küp küp doğrayıp boyuyoruz ve geri kalanlarıda koyup, karıştırdıktan sonra hazır oluyor. Afiyet olsun 😊

Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Churchill (Çörçıl)
Hamuru Patatesli Pişi
Bezelyeli Basmati Pilav
Etsiz Çiğ Börek (Acısız)
Soğanlı Krema Soslu Tavuk Mini Biftek (Sebze Ve Püre Eşliğinde)
Yoğurtlu Tavuklu Silor
Hdabla | © 2025 |