Kış Keki(havuçlu Cevizli Elmalı Tarçınlı)

Kış Keki(havuçlu Cevizli Elmalı Tarçınlı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı un
- 1 küçük elma rendesi
- 1 havuç rendesi
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 çay kaşığı tarçın
Kış Keki(havuçlu Cevizli Elmalı Tarçınlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle derin bir kaba yumurta ve şekeri alıp güzelce çırpıyoruz akabinde yoğurt sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz nişasta ve unu da ekledikten sonra güzelce yediriyoruz.
- Ardından kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip başka kalan gereçleri de ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Yağladığımız ve unladığımız kek kalıbına harcımızı döküyoruz güzelce yayıyoruz.
- 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriyoruz biraz sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz ellerinize sıhhat. Afiyet olsun.
Kış Keki(havuçlu Cevizli Elmalı Tarçınlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






