Kış Keki(havuçlu Cevizli Elmalı Tarçınlı)

Kış Keki(havuçlu Cevizli Elmalı Tarçınlı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı un
  • 1 küçük elma rendesi
  • 1 havuç rendesi
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kış Keki(havuçlu Cevizli Elmalı Tarçınlı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle derin bir kaba yumurta ve şekeri alıp güzelce çırpıyoruz akabinde yoğurt sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz nişasta ve unu da ekledikten sonra güzelce yediriyoruz.
  2. Ardından kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip başka kalan gereçleri de ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  3. Yağladığımız ve unladığımız kek kalıbına harcımızı döküyoruz güzelce yayıyoruz.
  4. 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriyoruz biraz sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz ellerinize sıhhat. Afiyet olsun.

Kış Keki(havuçlu Cevizli Elmalı Tarçınlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kereviz Salatası
Porsiyonluk Etli Patlıcan Yemeği
Sade Kek
Cevizli Tarçınlı Lokmalık Kurabiye
Gebeler İçin Bebeğe Kilo Aldırıcı Salata
Glutensiz Sağlıklı Kabak Mücver
Hdabla | © 2025 |