Kış Çorbası

Kış Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 1 litre su ( su eği yapabilirsiniz)
- 1 avuç kıyılmış maydanoz
Kış Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tereyağ ve sıvı yağ tencereye alıp eritelim.
- Ardından yemeklik doğranmış zerzevatları ekleyip kavuralım.
- Sebzeler yumuşayınca üzerine sıcak su ek edelim.
- Kapağını kapatıp orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra tuzunu ekleyip blenderla geçirelim.
- Fazla koyu ile su eği yapabilirsiniz.
- Çorbayı tekrar kaynadıktan sonra şehriyeyi ekleyip karıştıralım.
- Kapağını tekrar kapatıp orta ateşte 5 dakika pişirmeye bırakalım.
- Son olarak tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
- Servise yakın bir avuç kıyılmıs maydanoz ekleyip karıştıralım.
Deneyeceklere simdiden afiyet olsun 🤗♥️
Kış Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













