Brüksel Lahanası

Brüksel Lahanası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 400 gram brüksel lahanası
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 portakalın suyu
  • Yarım limon
  • Yarım tatlı kaşığından az tuz
  • 1 çay bardağı su (az gelecek üzere olursa ekleyebilirsiniz)
  • Piştikten sonra üzerine;
    2-3 kaşık kadar zeytinyağı (son dokunuş)

Brüksel Lahanası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle lahanaların dış yapraklarını temizleyelim bir kaptaki suya atalım hepsini temizledikten sonra bir kat daha yıkayalım sonra süzelim.
  2. Bir tencereye piyazlık doğranmış soğan ve halka formunda doğranmış havuçları alıp üzerine zeytinyağı gezdirelim.
  3. Tencereye brüksel lahanasını ekleyip karıştıralım.
  4. Üzerine 1 su bardağı portakal suyunu ve suyumuzu ekleyip en sona tuz ve limonumuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. Lahanaları denetim edin pişmişse ocağı kapatın pişmemişse azıcık daha su ekleyip pişirin.
  7. Sonra soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Soğuk daha lezzetli 😋 yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.

Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dağılmayan Kayısı Reçeli
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Çorbası
Dağılmayan Kayısı Reçeli
Vucuttaki Toksin Ve Zehirkeri Atan Pancar Kürü
Kuzu İncik
Mayonez Yapımı Ve Rus Salatası
Patatesli Salata
Hdabla | © 2025 |