Kinoa Pilav ( Bulgur Pilavı Tadında)

Kinoa Pilav ( Bulgur Pilavı Tadında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bardak beyaz kinoa
  • 1 adet kuru soğan
  • Zeytinyağ ve biraz tereyağ
  • 1 adet yeşil biber (isteğe bağlı)
  • 2 domates ya da kışlık yapılan domates soslarından 2 kepçe kadar
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı karışık salça
  • 2 buçuk bardak sıcak su

Kinoa Pilav ( Bulgur Pilavı Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kinoayı suyunun rengi açılana kadar güzelce yıkayalım.
  2. Yağımızı ısıttığımız tenceremize koyup yemeklik doğradığımız soğanı, sarımsağı ve biberi öldürüyoruz.
  3. Üzerine salçayı ve domatesi ya da domates sosumuzu koyalım.
  4. Kinoamızı da ekleyip bir kaç dk birlikte pişirelim.
  5. Üzerine ısıttığımız suyu ekleyelim.
  6. Tuzu ve karabiberi bu etapta ekleyelim.
  7. Kapağını kapatalım. Suyu çekilince altını kapatıp demlenmesi için pilav havlumuzu koyalım.Afiyet olsun.

Kinoa Pilav ( Bulgur Pilavı Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

General Tso Tavuk
Yeşil Mercimekli Humus (Trombosit Deposu)
Kabak Oturtma
Yoğurtlu Taze Fasulye
Gelin Pastası
Haşhaşlı Cevizli Rulo Kurabiye (Lezzeti Alâ)
Hdabla | © 2025 |