Kıl Biberli Domates Turşusu (Kaynatılmayan )
Kıl Biberli Domates Turşusu (Kaynatılmayan ) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg sırık domates
- Yarım kilo kıl biber
- 1 küçük baş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 3 yemek kaşığı dolusu turşuluk tuz
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
Kıl Biberli Domates Turşusu (Kaynatılmayan ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domatesleri yıkayıp kabuklarıyla rendenin iri tarafıyla rendeleyelim kalan zarı atalım.
- Kıl biberlerin baş sap kısımlarını ayıklayıp doğrayalım.
- Sarımsakları küçük küçük doğra yahut rendeleyelim.
- Diğer gereçleri ve rendelenmiş domates sarımsağı uygunca karıştırarak yarım saat bekletip kavanozlara koyalım.
- Kavanozların kapağını kapatmayalım bu formda iki saat bekledikten sonra kapakları sıkıca kapatalım.
- Serin yerde üç gün oda sıcaklığında bekletelim.
- Daha sonra buzdolabında koruma edelim.
- Bir gün dolapta bekledikten sonra turşumuz hazır. Afiyet olsun 🫠.
Kıl Biberli Domates Turşusu (Kaynatılmayan ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














