Kıl Biberli Domates Turşusu (Kaynatılmayan )

Kıl Biberli Domates Turşusu (Kaynatılmayan ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg sırık domates
  • Yarım kilo kıl biber
  • 1 küçük baş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 3 yemek kaşığı dolusu turşuluk tuz
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu

Kıl Biberli Domates Turşusu (Kaynatılmayan ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domatesleri yıkayıp kabuklarıyla rendenin iri tarafıyla rendeleyelim kalan zarı atalım.
  2. Kıl biberlerin baş sap kısımlarını ayıklayıp doğrayalım.
  3. Sarımsakları küçük küçük doğra yahut rendeleyelim.
  4. Diğer gereçleri ve rendelenmiş domates sarımsağı uygunca karıştırarak yarım saat bekletip kavanozlara koyalım.
  5. Kavanozların kapağını kapatmayalım bu formda iki saat bekledikten sonra kapakları sıkıca kapatalım.
  6. Serin yerde üç gün oda sıcaklığında bekletelim.
  7. Daha sonra buzdolabında koruma edelim.
  8. Bir gün dolapta bekledikten sonra turşumuz hazır. Afiyet olsun 🫠.

Kıl Biberli Domates Turşusu (Kaynatılmayan ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşarlı Patatesli Köfte
Roka Salatası
Arabaşı Çorbası
Browni Kek
Mayasız Poğaça
Çıtır Taş Kadayıf
Hdabla | © 2025 |