Arabaşı Çorbası

Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Kırmızı pul biber (tatlı ve acı)
  • 4-5 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Sıcak su

Arabaşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsü kâfi su içerisinde haşlandıktan sonra ince ince didilir.
  2. Didilen eti haşlama suyunun içerisine geri koyun.
  3. Bir tavada unu yağsız olarak rengi kırmızıya dönene kadar kavurun.
  4. Un kavrulduktan sonra bir kaseye alın.
  5. Aynı tavayı temizleyip yahut öteki bir tavada biraz zeytinyağı alıp salçayı pul biberi ekleyerek birlikte kavurun.
  6. Kavrulmuş salçayı haşlama suyunun içerisine ekleyin ve karıştırın.
  7. Karıştırılmış sudan kasedeki una yeteri kadar su alarak unu cıvıklaştırın.
  8. Un içerisinde topaklanma olmadığından emin olduktan sonra haşlama suyunun içerisine yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
  9. Çorbanın kıvamını ayarlamak için sıcak su ekleyin.
  10. Son olarak isteğinize nazaran tuzunuzu ekleyip 15dk kısık ateşte pişmeye bırakın.Afiyet olsun!.

Arabaşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşarlı Çubuk Pişi
Revani
Etli Bezelyeli Pirinç Pilavı
Yoğurtlu Gronala Tarifi
Az Malzemeli Sıvıyağlı Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye (Videolu)
Kayseri Yağlaması
Hdabla | © 2025 |