Kıbrıs Tatlısı
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti;
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı + 4 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıbrıs tatlısının öncelikle şerbetini hazırlayalım. Suyu ve toz şekeri bir tencereye alalım.
- Karıştırıp şerbeti kaynamaya bırakalım.
- Yaklaşık 10-15 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatıp şerbeti soğumaya bırakalım.
- Tatlımızın keki için yumurta ve toz şekeri mikserle çırpalım.
- Yumurtalar beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sıvı yağ, galeta unu, hindistan cevizi, dövülmüş ceviz ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpmaya devam edelim.
- Tabanını yağladığımız dikdörtgen borcama kek hamurunu dökelim.
- Hamuru borcama eşit halde yayalım.
- Önceden ısıttığımız 160 derece fırında 30 dakika boyunca kekimizi pişmeye bırakalım.
- Tatlının kreması için uygun bir tencereye süt, nişasta, toz şeker ve vanilyayı alalım.
- Muhallebi yoğunlaşıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Göz göz olduktan sonra kremayı başka bir kaba aktaralım.
- Üzerine toz krem şanti ek ettikten sonra mikserle çırpalım.
- Fırından çıkardığımız keke kürdan ile delikler açalım soğuyan şerbeti her yerine eşit biçimde dökelim ve kekimizi soğumaya bırakalım.
- Kek büsbütün soğuduktan sonra hazırladığımız kremayı üzerine dökelim.
- Bir spatula yardımıyla kekin üzerini düzeltelim.
- Üzerine hindistan cevizi serptiğimiz tatlımızı en az 2-3 saat boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Daha sonra dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










