Kıbrıs Tatlısı
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 6 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı galeta unu
- 2 su bardağı ceviz
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 2 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 2 litre süt
- 2 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket vanilya
- 2 paket krem şanti
Şerbeti için ;
- 6 su bardağı su
- 4,5 su bardağı şeker
- 2 paket vanilya
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- 6 su bardağı suyu,4,5 su bardağı şekeri bir küçük tencereye alıyoruz ,güzelce 15 dakika kaynatıyoruz .
- Kaynadıktan sonra 2 paket vanilyayı ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Kekin hazırlanışı; 6 adet yumurta, 1 su bardağı şeker ,büyük bir kabın içine alıyoruz güzelce köpürene kadar karıştırıyoruz .
- 1 su bardağı sıvı yağ ,2 su bardağı galeta unu, 2 su bardağı kırılmış ceviz, 2 su bardağı hindistan cevizi, 2 paket kabartma tozu güzelce çabucak karıştırıyoruz .
- Tepsinin içine elimizle yayıyoruz.
- 160 derecede ısınmış fırının içine 30 dakika denetimli bir biçimde pişiriyoruz.
- Kremanın hazırlanışı; 2 litre sütü bir tencerenin içine alıyoruz .
- 2 su bardağı nişastayı ,bir su bardağı toz şeker ,2 paket vanilyayı bunları güzelce karıştırıyoruz tüpün altını açıyoruz kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın, kaynadıktan sonra kaldırın içine 2 tane krem şantiyi ekleyin ve karıştırın.
- Pişmiş olan kekimizi sıcaklığı çıkana kadar bekliyoruz soğumuş olan şerbeti kekin üstüne döküyoruz sonra kremayı üstüne döküyoruz bir saat dolapta soğutuyoruz.
🫶🏻Şimdiden afiyet olsun🫶🏻.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








