Keto Ekmek

Keto Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı badem unu(~90 gram)
- 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
- 3 dolu yemek kaşığı tahin
- 2 tepeleme yemek kaşığı karnıyarık otu tozu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 buçuk yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı besin mayası
- 1 çay kaşığı xanthan gum
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Kavrulmuş susam
Keto Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru gereçleri bir kapta karıştıralım. (besin mayası aroma; xanthan gum kıvam verir, konması koşul değildir. Karnıyarık otu tozu glutenin esnekliğini taklit eder).
- Yumurta, sirke ve tahini farklı bir kapta çırpıp sıcak suyu ekleyelim. (sıcak su yumurtaları pişirmesin diye yavaşça ekleyip çırpmayı kesmeyelim. ).
- Kuru gereçleri ıslaklara süratlice ekleyerek kıvam alana kadar bir kaç dakika çırpalım.
- Normal hamurdan daha cıvık jel üzere bir karışım elde edeceğiz. 25×10 cm boyutlarında yağlı kâğıt serilmiş bir fırın kabına boşaltalım.
- İsteğe nazaran susam ya da çörek otu serperek 170°c evvelce ısıtılmış fırında (orta raf, fanlı ayar) 10 dakika, sonrasında ısıyı 150 °c’a indirip 30 dakika daha pişirelim.
- Soğumasını bekleyip dilimleyelim. 12 dilim çıkacaktır. Biri yaklaşık 120 kcal, 9 gram yağ, 4 gram karbonhidrat, 6 gram protein içerir.
Keto Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












