Keto Ekmek

Keto Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı badem unu(~90 gram)
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
  • 3 dolu yemek kaşığı tahin
  • 2 tepeleme yemek kaşığı karnıyarık otu tozu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 buçuk yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı besin mayası
  • 1 çay kaşığı xanthan gum
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Kavrulmuş susam

Keto Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru gereçleri bir kapta karıştıralım. (besin mayası aroma; xanthan gum kıvam verir, konması koşul değildir. Karnıyarık otu tozu glutenin esnekliğini taklit eder).
  2. Yumurta, sirke ve tahini farklı bir kapta çırpıp sıcak suyu ekleyelim. (sıcak su yumurtaları pişirmesin diye yavaşça ekleyip çırpmayı kesmeyelim. ).
  3. Kuru gereçleri ıslaklara süratlice ekleyerek kıvam alana kadar bir kaç dakika çırpalım.
  4. Normal hamurdan daha cıvık jel üzere bir karışım elde edeceğiz. 25×10 cm boyutlarında yağlı kâğıt serilmiş bir fırın kabına boşaltalım.
  5. İsteğe nazaran susam ya da çörek otu serperek 170°c evvelce ısıtılmış fırında (orta raf, fanlı ayar) 10 dakika, sonrasında ısıyı 150 °c’a indirip 30 dakika daha pişirelim.
  6. Soğumasını bekleyip dilimleyelim. 12 dilim çıkacaktır. Biri yaklaşık 120 kcal, 9 gram yağ, 4 gram karbonhidrat, 6 gram protein içerir.

Keto Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcamda Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi (Tam Kıvamında)
Yulaflı Kurabiye
Yufkadan Yumurtalı Çevirme
Peynirli Poğaça
Frambuazlı Muffin
Ballı Kaymaklı Gözleme
Hdabla | © 2025 |