Peynirli Poğaça

Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5.5 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçleri karıştırıp yumuşakça bir hamur hazırlanır.
- Üzeri örtülüp 50 derece ılık fırında 20 dakika bekletilir.
- İçine peynir konularak biçim verilir ve 20 dakika daha fırında mayalandırılır.
- Üzerine yumurta sürülür ve susam serpilir.
- Fırın 180 dereceye getirilerek 30dakika pişirilir.
Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

