Ballı Kaymaklı Gözleme

Ballı Kaymaklı Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet hazır yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı kaymak
  • 4 yemek kaşığı bal
  • ½ yemek kaşığı tereyağı
  • Üzerine ceviz dökebilirsiniz.

Ballı Kaymaklı Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yufkayı bir tezgaha güzelce açın.
  2. İçine çırpılmış yumurtayı sürün ve zarf formunda ortalarını yağlayarak kapatın.
  3. Tavaya tereyağı alın gözlemeyi önlü artlı pişirip kesme tahtasına alın.
  4. İstediğiniz büyüklükte kare dilimler halinde kesip üzerine kaymak ve balla servis edin.

Ballı Kaymaklı Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Etli Bulgur Pilavı (Köy Tadında)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Çorbası
Bahar Pilavı
Tarhana Tost
Fırında Soslu Palamut
Fırında Patatesli Leziz Köfte
Kıyır Kıyır Mini Elmalı Turta
Hdabla | © 2025 |