Kete

Kete Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Kete Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba unu eleyelim.
  2. Unu bir tarafa toplayalım. Tereyağını ocakta eritip unun olduğu kaba koyalım.
  3. Sıvı yağı, sütü,mayayı,tuzuda ekleyelim.
  4. Kaya tuzunu sıvılarla birlikte düzgünce eritelim.
  5. Unu yavaş yavaş yoğuralım.
  6. Hazırlanan hamur 10 dk mayalanır.
  7. Daha sonra yağlanan tepsiye koyulur.
  8. Tepside hamuru yayalım.
  9. Üzerine yoğurtlu sosu sürelim.
  10. 180 derecede pişirelim.
  11. Piştikten sonra kare kare keselim. Afiyet olsun.

Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Böğürtlenli Kakaolu Top Kek
Sebzeli Mercimek Çorba
Terbiyeli Şehriye Çorbası
Peynirli Brokoliler
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı
Posiyonluk Çikolata Kaplı Pasta
Hdabla | © 2025 |