Ketçaplı Köfte (Dondurucu Tarifleri)

Ketçaplı Köfte (Dondurucu Tarifleri) Tanımı İçin Malzemeler
- ️1 kg kıyma
- ️2 adet soğan
- ️2 diş sarımsak
- ️1 çay bardağı galeta unu
- ️2 tatlı kaşığı salça
- ️2 tatlı kaşığı ketçap
- ️1 tatlı kaşığı silme kimyon
- ️1 tatlı kaşığı silme pulbiber
- ️1 tatlı kaşığı silme karabiber
- ️1 tatlı kaşığı silme kırmızı toz biber
- ️2 yemek kaşığı su
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️Yarım demet maydanoz
Ketçaplı Köfte (Dondurucu Tarifleri) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı robottan geçirip suyunu sıkarak başka gereçlerle birlikte yoğurma kasesine alalım ve materyalleri 5 dk boyunca yoğuralım.
- Soğan suyunu katiyetle sıkarak ekleyin, soğan suyu köfteye acılık katar zira.
- Yoğurduğunuz köfte harcını buzdolabında 10 dk dinlendirip hal vererek saklama kaplarına dizelim.
- Üst üste direk dizmeyin yapışmasınlar ortalarına pak bir poşet yerleştirin.
- Tümüne hal verip dondurucuya kaldıralım.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ve şimdiden herkese iyi ramazanlar dilerim 🫠.
Ketçaplı Köfte (Dondurucu Tarifleri) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










