Kara Gelin Pastası

Kara Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
- 1.5 buçuk su bardağı ılık süt
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Üzerine ganaj için;
- 1 paket sıvı krema
- 80 gram çikolata (isteğe bağlı bitter yahut sütlü)
Kara Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kek için yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Kuru materyalleri de ekleyip akışkan bir kek hamuru elde edin. 180 derece fırında keki pişirin.
- O pişerken muhallebi için tereyağ ve vanilya hariç bütün gereçleri tencereye alın. Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca tereyağ ve vanilyayı ekleyip düzgünce karıştırın.
- Kek pişince birinci sıcağının çıkmasını bekleyin hafif ılıkken ılık olan sütü her yerine eşit olarak döküp keki ıslatın. Daha sonra soğuyan muhallebiyi dökün ve dinlenmesi için kenara koyun.
- Ganaj için; kremayı uygun tencereye alıp ısıtın içine çikolatayı ekleyin ve daima karıştırın çok ısıtmadan ocağı kapatın karıştırmaya devam edin.
- Çikolata uygunca eriyince ganajı muhallebinin üzerine dökün. Buzdolabında 2 saat dinlenmesi kâfi olacaktır. Servise hazır afiyet olsun;).
Kara Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


