Kara Gelin Pastası

Kara Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 1.5 buçuk su bardağı ılık süt

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Üzerine ganaj için;

  • 1 paket sıvı krema
  • 80 gram çikolata (isteğe bağlı bitter yahut sütlü)

Kara Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kek için yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Kuru materyalleri de ekleyip akışkan bir kek hamuru elde edin. 180 derece fırında keki pişirin.
  2. O pişerken muhallebi için tereyağ ve vanilya hariç bütün gereçleri tencereye alın. Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca tereyağ ve vanilyayı ekleyip düzgünce karıştırın.
  3. Kek pişince birinci sıcağının çıkmasını bekleyin hafif ılıkken ılık olan sütü her yerine eşit olarak döküp keki ıslatın. Daha sonra soğuyan muhallebiyi dökün ve dinlenmesi için kenara koyun.
  4. Ganaj için; kremayı uygun tencereye alıp ısıtın içine çikolatayı ekleyin ve daima karıştırın çok ısıtmadan ocağı kapatın karıştırmaya devam edin.
  5. Çikolata uygunca eriyince ganajı muhallebinin üzerine dökün. Buzdolabında 2 saat dinlenmesi kâfi olacaktır. Servise hazır afiyet olsun;).

Kara Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Aşırı Kabaran Örgü Poğaça
Kadayıflı Baklava
Soğan Dolması Tarifi
Tahinli Kek ( Sadece 3 Malzemeli Enfes )
Tavuklu Nefis Pelmeni Mantısı
Sucuklu Nohut Yemeği
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found