Kenger Yogurtlaması

Kenger Yogurtlaması Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kenger
Kızartmak için;
- 2 su bardak sıvı yağ
Haşlamak için
- 2 litre kaynar su
Bulamamak için;
- 4 adet yumurta
Üzeri için;
- 4 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kenger Yogurtlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kengeri haşlıyoruz biraz soğuyunca süzüp yumurtaya bulayıp, kızartıyoruz.
- Kızaran kengeri soğuyunca üzeri için sarımsağı yoğurdu ve tuzu karıştırıp üzerine döküyoruz.
- Ardından kızgın ateşte yağı kızdırıp salçayı kavuruyoruz kengerin üzerine döküyoruz.
- En son da pul biberi üzerine atıyoruz. Afiyet olsun.
Kenger Yogurtlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
