Çikolatalı Kek

Çikolatalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nutella
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 70 gram dr oetker sütlü, bitter modül çikolata

Üzeri için;

  • Kenton çikolata sosu
  • Fındık

Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Sıvı yağ, süt ve nutellayı ekleyip çırpalım.
  3. Kakaoyu ekleyip çırpalım.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ek edip çırpalım.
  5. Son olarak kesim çikolatamızı da ekleyelim spatula ile karıştıralım.
  6. Kalıba aldıktan sonra evvelden ısıttığımız fırına verelim ve dereceyi 180 e ayarlayalım.
  7. 20 dk sonra 150 dereceye düşürelim ve 20 dk daha pişirelim.
  8. En son kürdan testi yapalım ve fırından çıkaralım.
  9. Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım.
  10. Çikolata sosunu kekin orta kısmına yayalım(sos şişesinin kapağını çıkartarak daha kolay yaparsınız).
  11. Çikolata sosunun üzerine rondodan geçirdiğimiz fındığı serpiştirelim. Siz fındık yerine hindistan cevizi ya da draje üzere şeyler de tercih edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Çikolatalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Havuçlu Tarçınlı Anne Keki
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sütlaç
Mısır Unlu Bazlama
Peynirli Tepsi Poğaça
Nevzine Kayseriden
Pişmaniye Kurabiye
Puf Puf Kabaran Pişi Tarifi
Hdabla | © 2025 |