Kelle Paça Çorbası (Müdavimlerine Özel Tarif)

Kelle Paça Çorbası (Müdavimlerine Özel Tarif) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kuzu kelle ve 2 tane paça (tertemiz olduğu için ek süreç yapmadım)
  • 2 lt su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Meyanesi için:

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı

Üzeri için:(ölçüler isteğe göre)

  • Sarımsak rendesi
  • Üzüm sirkesi
  • Limon suyu

Kelle Paça Çorbası (Müdavimlerine Özel Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuzu kelle ve paçalarımızı su ve tuz ilavesiyle düdüklü tenceremize alarak tanımımıza başlayalım.
  2. 30 dk pişirdikten sonra kapağını açıp kelle ve paçayı süzerek alalım.
  3. Etli kısımlarını minik minik doğrayıp kenarda tutalım.
  4. Tenceredeki suyu süzerek diğer bir tencereye alalım.
  5. İçine doğradığımız etleri ekleyelim.
  6. Meyanemiz için materyalleri az su ilavesiyle karıştıralım.
  7. Tenceredeki sıcak sudan meyaneye ekleyerek karıştıralım.
  8. Meyaneyi süzgeçten geçirerek çorbaya ek edelim.
  9. Ara orta karıştıralım.
  10. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dk pişirelim.
  11. Hazır olan çorbamızı servis kasemize alalım.
  12. Sarımsak rendesi,limon,sirke ve pul biber ekleyelim. Afiyet olsun.

Kelle Paça Çorbası (Müdavimlerine Özel Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Biber Dolması
Mısır Ekmeği
Köfteli İslim Kebabı
Etli Çorba
Lahmacun
Damak Çatlatan Tahinli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |