Kelle Paça Çorbası (Müdavimlerine Özel Tarif)
Kelle Paça Çorbası (Müdavimlerine Özel Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kuzu kelle ve 2 tane paça (tertemiz olduğu için ek süreç yapmadım)
- 2 lt su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Meyanesi için:
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
Üzeri için:(ölçüler isteğe göre)
- Sarımsak rendesi
- Üzüm sirkesi
- Limon suyu
Kelle Paça Çorbası (Müdavimlerine Özel Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuzu kelle ve paçalarımızı su ve tuz ilavesiyle düdüklü tenceremize alarak tanımımıza başlayalım.
- 30 dk pişirdikten sonra kapağını açıp kelle ve paçayı süzerek alalım.
- Etli kısımlarını minik minik doğrayıp kenarda tutalım.
- Tenceredeki suyu süzerek diğer bir tencereye alalım.
- İçine doğradığımız etleri ekleyelim.
- Meyanemiz için materyalleri az su ilavesiyle karıştıralım.
- Tenceredeki sıcak sudan meyaneye ekleyerek karıştıralım.
- Meyaneyi süzgeçten geçirerek çorbaya ek edelim.
- Ara orta karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp 15 dk pişirelim.
- Hazır olan çorbamızı servis kasemize alalım.
- Sarımsak rendesi,limon,sirke ve pul biber ekleyelim. Afiyet olsun.
Kelle Paça Çorbası (Müdavimlerine Özel Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











