Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet portakal
  • 3 adet yumurta
  • 140 gr şeker
  • 220 gram un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Portakal kabuklarını rendeleyip, suyunu farklı bir kaba sıkın.
  2. Fırını 175 derecede ısıtalım.
  3. Bir kapta yumurtaları ve şekeri iki dakika çırpın.
  4. Rendelenmiş portakalı ve suyunu kaba ek edip, karıştıralım.
  5. Unu ve kabartma tozunu kaba ekleyip güzelce çırpalım, sıvı yağımızı ekleyip son kez çırpalım.
  6. Kek kabımızı yağlayıp kekimizi 35-40 dakika fırında pişirelim. Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun! 😋

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuk Kıymalı Biber Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Portakallı Kurabiye
Pamuk Gibi Tahinli Sade Kek
Tahinli Piyaz
Bebeklere Balkabağı Çorbası
Kar Kurabiyesi
Ev Usulü San Sebastian
Hdabla | © 2025 |