Kelepçeli Kalıpta Tiramisu
Kelepçeli Kalıpta Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için ;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı un
- 1 paket mascarpone (200 gr labne ya da krema da olur)
- 1 paket vanilya
Islatmak için;
- Yarım bardak ılık süt
- Yarım bardak ılık su
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
Kelepçeli Kalıpta Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krema için peynir hariç başka gereçler karıştırılıp pişirilir.
- Ilık hale gelince krema eklenir mikser ile çırpılır.
- Kek için yumurta ve şeker güzelce çırpıldıktan sonra öbür materyaller eklenir.
- Yağlanmış kalıba dökülüp 180 derecede pişirilir.
- Kek ılık hale geldikten sonra ikiye bölünür, ıslatmak için su ,süt ve kahve karıştırılır.
- Kelepçeli kalıbın çerçevesi kek içinde kalacak halde kapatılır.
- Kekin alt katı ıslatıldıktan sonra ortasına kremanın yarısı dökülüp öteki yarısı en üste dökülür.
- En üstü kakao ile süslenir.
Kelepçeli Kalıpta Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









