Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna

Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket makarna
- 10 adet mantar
- 1 kesim tavuk göğüs
- 1 adet kuru soğan
- 1 paket krema
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığından az köri
- Sıvı yağ
Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle haşlamış olduğumuz suyun içerisine tuz ve sıvı yağ alalım ve makarnalarımızı ekleyelim.
- Makarnalar haşlanırken bir yandan uygun bir tavaya küp küp doğradığımız tavukları alalım.
- Göz kararı sıvı yağ ekleyerek kavurmaya başlayalım.
- Ardından yemeklik doğranmış soğanları ekleyelim ve güzelce kavuralım.
- Bu kademede kaynayan makarna suyundan bir kepçe kadar tavuklu sosa ekledim.
- Doğranmış mantarları da ekleyelim ve mantarlar uygunca yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim.
- Daha sonra bir paket kremayı ekleyelim, tüm baharatları sosumuza katarak yaklaşık 3-4 dk kremanın kıvam alması için karıştırarak pişirelim.
- Şimdi makarnalarımızı ekleyelim tercihen çok az maydanoz da eklenebilir.
Yemeğimiz servise hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊.
Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


