Kebapçılarda Yediğimiz 10 Dakikada Lokanta Usulü Ezma

Kebapçılarda Yediğimiz 10 Dakikada Lokanta Yordamı Ezma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 1 adet kabya biberi
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı kuru nane (ben taze nane kullandım)
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pulbiber yahut kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz (damak tadinıza nazaran ayarlayınız)

Kebapçılarda Yediğimiz 10 Dakikada Lokanta Tarzı Ezma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle domatesleri bir kaç kesime ayırınız. Sonra soğanı fazla küçültmeden doğrayınız kapya ve yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarıp kesimlere ayırınız sarımsakları, taze nane kullanırsanız onunda yaprakları ayırınız hepsini robottan geçiriniz. Robotunuz yoksa elinizde ince ince doğrayınız.
  2. Ezmenizin sulu olmasını istemiyorsanız fazla suyunu süzgeçde süzünüz sulu seviyorsanız süzmenize gerek yok sonra maydanozları ince ince doğrayınız.
  3. Karıştırma kabınızın içine robottan geçirmiş olduğunuz zerzevatları zeytin yağını, limon suyunu nar ekşisini salçaları, baharatları ve maydanozları ekleyip, hepsini karıştırınız ezmeniz hazırdır.

Not:Videolu tarifler için ınstagram sayfamı takip edebilirsiniz.

Kebapçılarda Yediğimiz 10 Dakikada Lokanta Tarzı Ezma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karalahana Diblesi
Fırında Köfte Patates
Çikolatalı Diyet Keki
Kereviz Yaprağı Çorbası
Zeytin Böreği
Glutensiz Krep
Hdabla | © 2025 |