Kaynamış Ekşi (Kaynamış Limon/Turunç)

Kaynamış Ekşi (Kaynamış Limon/Turunç) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 litre taze sıkılmış limon suyu
  • 1 litre taze sıkılmış turunç suyu
  • 6 yemek kaşığı tuz

Kaynamış Ekşi (Kaynamış Limon/Turunç) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yıkanmış ikiye bölünmüş limonlarımıza sıkıyoruz (eğer ki turunç kullanacaksak turuncu ortadan ikiye bölmeden evvel orta kesitlerine soyup o formda ikiye bölüyoruz ki turunç kabuğunun acılığı suyuna geçmesin)
  2. Elde ettiğimiz toplam 2,5 litre olan limon ve turunç sularını çelik bir tencereye alıyoruz. 6 yemek kaşığı tuzu ekliyoruz karıştırıp ocağa alıyoruz, öncelikle yüksek ateşte tüm konutu mis üzere saran bir narenciye kokusuyla tenceremizi kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra küçük ocakta kaşık ateşte yoğunlaşana kadar yaklaşık 45 dakika kaynatmaya devam ediyoruz bu sırada çıkan köpükleri üzerinden alıyoruz tenceremizi soğumaya bırakıyoruz.
  4. Soğuyan ekşimizi şişelere dolduruyoruz ister yemeklerde ister salatalarda bir yıl boyunca kullanabilirsiniz afiyet olsun.

Kaynamış Ekşi (Kaynamış Limon/Turunç) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

7+ Bebeklere Gece Muhallebisi
Bebek Domatesli Çorba
Adana Usulü İçli Köfte
Puf Börek
Ayva Tatlısı (Damak Çatlatan Lezzet)
Buzluk İçin Poğaça (Videolu)
Hdabla | © 2025 |