Kaymaklı Kurabiye
Kaymaklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram kaymak
- 1 adet yumurta sarısı
- 2.5-3 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1’er paket vanilya ve kabartma tozu
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Ceviz yahut fındık (ince kıyım)
(200ml bardak kullandım)
Kaymaklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kaymak, vanilya, pudra şekeri ve yumurta sarısını bir kapta karıştırıyoruz.
- Üzerine denetimli bir formda unu ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur eldediz (vaktiniz varsa 30 dk kadar dolapta dinlendirelim daha kolay biçim alır).
- Ceviz büyüklüğünde modüller yuvarlayıp üstünü evvel yumurta akına sonra cevize (fındık) batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında rengi yavaşça sararacak formda pişiriyoruz.
Kaymaklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











