Avcı Kebabı

Avcı Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 10-15 adet arpacık soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı taze bezelye
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Avcı Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak etleri düdüklü yahut olağan tencerede biraz zeytinyağında etler suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Daha sonra üzerini geçene kadar sıcak su ek edip etler yumuşayana kadar pişiriyoruz. (etin suyunu yemeğe kullanacağız).
  3. Tencereye haşlanmış etleri alıp tereyağı ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Ardından arpacık soğanları, havucu, başka yerde hafif kızarmış patatesleri ek edip, karıştırıyoruz.
  5. Salça, tuz, baharat ve et suyu ek edip, 10 dk pişirelim.
  6. Son olarak taze bezelyeleri ek edip, gerekirse sıcak su eği ek edip ister ocakta pişirin ister fırında.
  7. 30-35 dk pişirip yanında pilav turşu eşliğinde servis edebilirsiniz. Deneyeceklete afiyet olsun.

Avcı Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Bulgur Pilavı
10 Dakikada Poğaça
Yeşil Mercimekli Şehriye Pilavı
Karnabahar Kısırı
Hamur Yoğurmadan Pratik Gözleme
Tek Hamurdan İstediğin Malzemeli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |