Kayısı Kompostosu

Kayısı Kompostosu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg taze kayısı
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Ortalama 5-6 bardak su (tencere boyutuna göre)

Kayısı Kompostosu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kayısılar yıkanır istenilen ebatta doğranır ben 4-5 modüle böldüm.
  2. Doğradıktan sonra bir su geçirdim üzerinden süzdüm.
  3. Tencereye aldım kayısıları döktük üzerine şeker gezdirdim suyu ekledim kısık ateşte kayısı yumuşayana kadar kaynattım.
  4. Şeker az gelirse eklenebilir çok gelirse suda eklenebilir damak tadına bağlı.
  5. Kendi sıcağı uygunca geçtikten sonra buzdolabında yerini alabilir. Afiyet olsun.

Kayısı Kompostosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Mantısı Tarifi (Videolu)
Supangle Tam Tutan Enfes Bir Lezzet
Fırında Enfes Makarna (Tavuklu Garnitürlü)
Kırmızı Mercimek Çorbası
Mercimek Çorbası
Orman Meyveli Köstebek Pasta
Hdabla | © 2025 |