Kavurmalı Fırın Patates Yemeği
Kavurmalı Fırın Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Ana gereçler:
- 3-4 adet patates (küp küp doğranmış)
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kekik ve biberiye (isteğe bağlı miktarda)
Üzeri için etli sebzeli harç:
- 3-4 yemek kaşığı kavurma (küçük doğranmış)
- 1 adet kuru soğan (küçük doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet yeşil biber (minik doğranmış)
- 1 adet domates (küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Baharatlar:
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- İsot
- 1 avuç doğranmış maydanoz
Üzeri için:
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Kavurmalı Fırın Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Doğradığınız patatesleri zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ve biberiye ile harmanlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın. 200°c fırında altın rengini alana kadar (yaklaşık 30-35 dakika) fırınlayın.
- Tavada zeytinyağını ısıtın. Sırasıyla soğan, kavurma, biber, salçalar ve domatesi ekleyip kavurun. Baharatları serpip 1-2 dakika daha karıştırın. Ocaktan almadan çabucak evvel doğranmış maydanozu ekleyin, bir çeşit karıştırıp altını kapatın.
- Kızarmış patateslerin üzerine hazırladığınız sıcak harcı eşit halde yayın. İsterseniz karıştırın. 5 dakika fırına geri vererek tatların birbirine geçmesini sağlayın.
- Fırından aldıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar serpin. Tekrar fırına verip kaşar eriyip hafif kızarana kadar pişirin (ızgara modunu kullanabilirsiniz)
Kavurmalı Fırın Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








