Kavurmalı Fırın Patates Yemeği

Kavurmalı Fırın Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

Ana gereçler:

  • 3-4 adet patates (küp küp doğranmış)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik ve biberiye (isteğe bağlı miktarda)

Üzeri için etli sebzeli harç:

  • 3-4 yemek kaşığı kavurma (küçük doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan (küçük doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet yeşil biber (minik doğranmış)
  • 1 adet domates (küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Baharatlar:

  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • İsot
  • 1 avuç doğranmış maydanoz

Üzeri için:

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Kavurmalı Fırın Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Doğradığınız patatesleri zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ve biberiye ile harmanlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın. 200°c fırında altın rengini alana kadar (yaklaşık 30-35 dakika) fırınlayın.
  2. Tavada zeytinyağını ısıtın. Sırasıyla soğan, kavurma, biber, salçalar ve domatesi ekleyip kavurun. Baharatları serpip 1-2 dakika daha karıştırın. Ocaktan almadan çabucak evvel doğranmış maydanozu ekleyin, bir çeşit karıştırıp altını kapatın.
  3. Kızarmış patateslerin üzerine hazırladığınız sıcak harcı eşit halde yayın. İsterseniz karıştırın. 5 dakika fırına geri vererek tatların birbirine geçmesini sağlayın.
  4. Fırından aldıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar serpin. Tekrar fırına verip kaşar eriyip hafif kızarana kadar pişirin (ızgara modunu kullanabilirsiniz)

Kavurmalı Fırın Patates Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanak Kol Böreği
Kabak Tatlısı
Çıtır Parçacıklı Muhallebi Tarifi-Baklavalık Yufkalı Muhallebi (Videolu)
Pofuduk Poğaça (Videolu)
Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası
Yoğurtlu Salatalık Meze
Hdabla | © 2025 |