Kavrulmuş Arpa Şehriyeli Havuç Salatası

Kavrulmuş Arpa Şehriyeli Havuç Salatası Tanımı İçin Malzemeler

Şehriyeyi pişirmek için;

  • 1,5 su bardağı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 su bardağı sıcak su ( şehriyenin birebir bardağıyla)
  • 1 tatlı kaşığı tuz️

Havuçları kavurmak için;

  • 2 orta uzunluk havuç
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • ️️1,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş iri sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Dereotu️️

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 6-7 ceviz ( kırılmış)
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Kavrulmuş Arpa Şehriyeli Havuç Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvıyağında arpa şehriyeyi daima karıştırarak orta ateşte yakmadan rengi dönene kadar kavurun.
  2. Dikkatlice sıcak suyunu ve tuzunu ekleyin.
  3. Kapağı kapalı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Piştikten sonra kapağı açık yeterlice soğumaya bırakın.
  5. Rendelenmiş iri havuçları sıvı yağında kavurun ve soğumaya bırakın.
  6. Soğuyan şehriyeyi ve havuçları bir kaba alın.
  7. Yoğurdu, mayonezi, tuzu, ezilmiş sarımsağı ve dereotunu bir kabın içerisinde güzelce karıştırın.
  8. Salatanın üzerine gezdirip karıştırın.
  9. Üzerine; sıvıyağı, kırılmış cevizi ve toz biberi küçük bir tavada kısaca yakmadan ısıtın.
  10. Salatanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun 🤍.

Kavrulmuş Arpa Şehriyeli Havuç Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karışık Şiş
Fırında Soğanlı Patates Cipsi ve Yoğurt Sosu
Sebzeli Mercimek Çorba
Dondurmalı Şeftali Tatlısı
Güveçte Beşamel Soslu Et Sote
Mercimek Köftesi
Hdabla | © 2025 |