Kavrulmuş Arpa Şehriyeli Havuç Salatası
Kavrulmuş Arpa Şehriyeli Havuç Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Şehriyeyi pişirmek için;
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 su bardağı sıcak su ( şehriyenin birebir bardağıyla)
- 1 tatlı kaşığı tuz️
Havuçları kavurmak için;
- 2 orta uzunluk havuç
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- ️️1,5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş iri sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Dereotu️️
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 6-7 ceviz ( kırılmış)
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kavrulmuş Arpa Şehriyeli Havuç Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvıyağında arpa şehriyeyi daima karıştırarak orta ateşte yakmadan rengi dönene kadar kavurun.
- Dikkatlice sıcak suyunu ve tuzunu ekleyin.
- Kapağı kapalı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Piştikten sonra kapağı açık yeterlice soğumaya bırakın.
- Rendelenmiş iri havuçları sıvı yağında kavurun ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan şehriyeyi ve havuçları bir kaba alın.
- Yoğurdu, mayonezi, tuzu, ezilmiş sarımsağı ve dereotunu bir kabın içerisinde güzelce karıştırın.
- Salatanın üzerine gezdirip karıştırın.
- Üzerine; sıvıyağı, kırılmış cevizi ve toz biberi küçük bir tavada kısaca yakmadan ısıtın.
- Salatanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun 🤍.
Kavrulmuş Arpa Şehriyeli Havuç Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









