Fırında Soğanlı Patates Cipsi ve Yoğurt Sosu

Fırında Soğanlı Patates Cipsi ve Yoğurt Sosu Tanımı İçin Malzemeler

Cips için:

  • 4 büyük patates
  • 1/2 (yarım) rendelenmiş kuru soğan (kabuk ve zarları karışıma girmesin.)
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kajun
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı (üzerlerine)

Sos için:

  • 7 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fırında Soğanlı Patates Cipsi ve Yoğurt Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Cips: patatesleri haşlayın. Çatal ile ezin.
  2. Üzerine öbür gereçleri ekleyin. (4 yemek kaşığı sıvı yağ hariç) düzgünce ezerek karıştırın.
  3. Gerekirse süzgeçten geçirin.
  4. Pürüzsüz bir karışım olacak.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 1 tatlı kaşığı ile küçük toplar biçiminde koyun.
  6. Üzerlerine küçük kare bir yağlı kağıt ve altı düz bardak ile bastırın.
  7. Üzerlerine ayçiçek yağı gezdirin.
  8. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
  9. Sos: bütün gereçleri pürüzsüz olana karıştırın.Afiyet olsun.

Fırında Soğanlı Patates Cipsi ve Yoğurt Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kaymak Beze Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Belen Tava (Kıymalı)
Açma
Dereotlu Rulo Poğaça
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Köfteli Patlıcan Sarma
Blueberry Starbucks Keki
Hdabla | © 2025 |