Fırında Soğanlı Patates Cipsi ve Yoğurt Sosu

Fırında Soğanlı Patates Cipsi ve Yoğurt Sosu Tanımı İçin Malzemeler
Cips için:
- 4 büyük patates
- 1/2 (yarım) rendelenmiş kuru soğan (kabuk ve zarları karışıma girmesin.)
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kajun
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı (üzerlerine)
Sos için:
- 7 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı fesleğen
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Fırında Soğanlı Patates Cipsi ve Yoğurt Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Cips: patatesleri haşlayın. Çatal ile ezin.
- Üzerine öbür gereçleri ekleyin. (4 yemek kaşığı sıvı yağ hariç) düzgünce ezerek karıştırın.
- Gerekirse süzgeçten geçirin.
- Pürüzsüz bir karışım olacak.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 1 tatlı kaşığı ile küçük toplar biçiminde koyun.
- Üzerlerine küçük kare bir yağlı kağıt ve altı düz bardak ile bastırın.
- Üzerlerine ayçiçek yağı gezdirin.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
- Sos: bütün gereçleri pürüzsüz olana karıştırın.Afiyet olsun.
Fırında Soğanlı Patates Cipsi ve Yoğurt Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

