Kavılca Ekmeği

Kavılca Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıcağa yakın süt
- 1 su bardağı peynir altı suyu
- 1 paket hazır ekşi maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı kavılca unu
Kavılca Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, maya ve toz şekeri karıştırarak 10 dakika bekletin.
- Kalan öteki gereçleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru 1 saat mayalalandırın.
- Mayalanan hamuru tepsiye yerleştirin ve 50 derecede ılıtılan fırında yaklaşık yarım saat daha mayalandırın.
- Süre sonunda fırını 180 dereceye yükselterek, üzeri kızarana kadar pişirin.
- İçinin pişip pişmediğini kürdan yardımıyla denetim edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Kavılca Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


