Brokolili Pilav

Brokolili Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 1 yemek kaşığı hafif tepeleme tereyağ
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • Göz kararı çiğ brokoli

Brokolili Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Basmati pirinci yağ çektiği için, olağan pirinçlere nazaran daha fazla yağ konur.
  2. İstediğiniz pirinçle yapabilirsiniz.
  3. Her pirincin cinsine nazaran su ölçüsü değişebilir!!! Birebir cins olsa dahi.
  4. Pirinç yıkanır ve süzülür.
  5. Pirinç yıkandığında suyun şeffaf olması gerekiyor, beyaz ise büsbütün yıkanmamış demektir.
  6. Brokoli çok küçük biçimde kesilir. (foto).
  7. Brokoliyi çiçek biçiminde kesin.
  8. Uygun bir tava tencereye sıvı yağ konur.
  9. Ocak ıssısı orta ateşin bir üstü olmalı.
  10. Yağ kızdığında, brokoli kesimleri eklenir ve karıştırarak kavrulur.
  11. Brokoli modülleri renk değiştirdikten sonra.
  12. Sonra pirinç, tereyağı ve tuz eklenerek karıştırarak kavrulur.
  13. Bazı tereyağları yanmaya müsaittir!
  14. İyice kavurduktan sonra yavaş yavaş su eklenir ve karıştırılır.
  15. Kaynamaya başladıktan sonra ocak ıssısı aza düşürülür, tuzu denetim edilir ve üstü kapalı pişmeye bırakılır.
  16. Suyunu büsbütün çektikten sonra ocaktan alınır ve üstü kapalı 15 dakika dinlendirilir. Deneyeceklere afiyet olsun.

Brokolili Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gırık
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahveli Ganajlı Enfes Borcam Tatlısı
Soğanlı Yumurta Tarifi (Osmanlı Yemeği)
Anne Sütlacı
Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası
Muzlu Tarçınlı Bebek Pankek
Pratik Tek Kişilik Sütlaç Tarifi
Hdabla | © 2025 |