Kavala Kurabiye

Kavala Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı yahut margarin
- 1 su bardağı un (bademle kavurmak için)
- 1 su bardağı çiğ badem (iri çekilmiş)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Üzeri için:
- Bol pudra şekeri
Kavala Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bademleri iri biçimde doğrayın ve 1 su bardağı un ile birlikte tavada kokusu çıkana kadar kavurun.
- Hafif pembeleşince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını ve sıvı yağı bir yoğurma kabına alın.
- Pudra şekerini ekleyip güzelce karıştırın.
- Soğuyan unlu badem karışımını da ekleyin.
- Kabartma tozunu ve denetimli formda un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru merdane ile açıp yuvarlak yahut yarım ay biçiminde kesin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Kurabiyelerin beyaz kalmasına dikkat edin, fazla kızartmayın.
- Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, bol pudra şekeriyle kaplayarak servis edin. Afiyet olsun 🤗.
Kavala Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

