Kaşık Dökmesi

Kaşık Dökmesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 fincan sıvı yağ (70ml)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
  • 1 avuç kıyılmış dereotu
  • 1 çay bardağı kadar ufalanmış beyaz peyniri
  • Yarım kapya biber (küp doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Kaşık Dökmesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir kabın içerisine yumurta, yoğurt ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  2. Maydanoz, dereotu, kapya biber, beyaz peynir, çörek otu ve tuzu ekleyip güzelce karıştıralım.
  3. Unu denetimli bir biçimde ekleyerek cıvık bir hamur elde edelim.
  4. Tavayı hafif yağlayalım ve ısıtalım.
  5. 1 er yemek kaşığı hamurdan alalım ve tavaya yayalım.
  6. ‼️Orta ateşte‼️ artlı önlü kızartalım.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.

Kaşık Dökmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Çıtır Börek (Videolu)
Nohut Tava
Ispanaklı Mantarlı Tavuk
Portakallı Ördek (Fransa) (Moleküler Gastronomi-tat Koku Aktarım Tekniği)
Ispanaklı Pasta
Metabolizma Hızlandıran Probiyotikli Pratik Soğuk Çorba
Hdabla | © 2025 |