Kaşarlı Yumoş Köftem

Kaşarlı Yumoş Köftem Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram kıyma
- 1 orta kuru soğan
- Yarım çay bardağı kaşar peyniri
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı hafif tepeleme un
- Kekik (bol)
- Kuru nane
- Sarımsak tozu
- Tuz
- Karabiber
Kaşarlı Yumoş Köftem Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaba kıyma eti konur.
- Kuru soğan mümkün ise el ile ufakça doğranır ve tıpkı kaba konur.
- Kaṣar peyniride tıpkı kaba konur.
- Yumurtada tüm olarak eklenir.
- Un ve baharatlar da eklenir ve uygunca yoğurulur.
- Yoğurduktan sonra fırın kabı sıvı yağ ile yağlanır yahut yağlı kağıt serilir.
- Fırın ayarı evvelden ısıtılmış 200 derecede olmalı.
- Köfte hamurundan göz kararı kesimler kopartılır, el ve ile yuvarlanır, hafif bastırılarak biçim verilir ve fırın tepsisine konur.
- Dilediğiniz form verebilirsiniz lakin değerli olan evvel avuç içinde yuvarlayıp parmaklarınız ile hafif bastırmak, böylelikle boşluk oluşmasını önlemiṣ olursunuz.
- Fırının orta kısmında piṣmeye bırakılır.
- Piṣme esnasında mümkün olduğu sürece fırın kapağı açılmaz.
- Üzeri kızardığında piṣmiṣ demektir.
Notlar; Fırında çok bırakılır ise kuruyabilir.
Sıcak servis edilmesini tavsiye ederim.
Piṣme esnasında 1 sefer ter yüz edilir.
Dilersenuz köftenin altında domates dilimleri katıp o denli fırınlayabilirsiniz.
Baharatları bol fakat çoka kaçmamak kaidesi ile lezzetine lezzet katmış olursunuz.
Soğanı rendelemeyin ve robottan çekmeyin, aksi halde sulanmasına sebep olur, köfte hamurunu bozmuş olursunuz.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Kaşarlı Yumoş Köftem Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

