Kaşarlı Sucuklu Pide

Kaşarlı Sucuklu Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5.5-6 su bardağı un
İç harcı için :
- Kaşar
- Sucuk
Üzeri için :
- 1 yumurta sarısı
Kaşarlı Sucuklu Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel derin bir kaba kuru maya,süt,su,toz şeker,tuzu koyup 5 dk dinlendiriyoruz.
- Daha sonra un,sıvı yağı ekleyip düzgünce yoğuruyoruz, yumuşacık bir hamur elde ediyoruz.
- 2 saat dinlendiriyoruz.
- Hamurdan bebeler kesip yuvarlıyoruz 10 dk dinlendiriyoruz .
- Uzunlamasına açıp içine kaşar ve sucuk koyuyor kenarlarını kapatıp üzerini açık bırakıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz .
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Kaşarlı Sucuklu Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










